Räätsamatk Viru rabas

Räätsamatkal viib loodusgiid teid kohtadesse, kuhu inimesed tavaliselt ei satu. Räätsad teevad soode peal ja talvel paksus lumes liikumise oluliselt lihtsamaks.
Matka alguspunkt asub Laugu külalistemajast 15 km kaugusel. Viru raba on väike ja sellele jõuab mõne tunniga tuuri peale teha. Muidu suhteliselt kuiva raba keskel on korralik laugastik. Läbi raba läheb laudtee, mille keskel on vaatetorn. Viru raba põhjapoolses otsas oli varem turbamaardla, seal näeb, millist mõju turbakaevandamine looduskeskkonnale avaldab. Lühikese matka käigus saab tutvuda väga erineva rabamaastikuga! Lisaks kuuled giidilt rabade tekkest ja looduslugusid.

Räätsasid on raskestiläbitavates kohtades liikumiseks kasutatud tuhandeid aastaid. Eestis käidi räätsade ehk soorajadega sügisel soo peal marjul ja talvel paksu lumega metsas. Tänapäevased räätsad on mugavad ja ei eelda kasutajalt eelteadmisi ning erivarustuse olemasolu.

Matka raskusaste on kerge, ei vaja eelnevaid kogemusi. Igaüks, kes mõned kilomeetrid käia suudab, saab ka räätsamatkaga hakkama. Matk kestab 2-3 tundi. Matk kulgeb rahulikus tempos, rohkem loodust, kui tormamist.

Matka saadavad seiklusfirma 360 kraadi loodusgiidid. Nende poolt on räätsad, säärised ja pildistamine.

Hind

1-le inimesele on 27 EUR + KM

Minimaalne on 12 inimest (korraldada saab ka vähemaga, kuid summa on vastavalt ikka 12 osaleja oma)

Hinna sees:

  • räätsade ja sääriste kasutamine
  • matkajuhi teenused
  • lõbus ja hariv mäng loodusbingo, mida mängime matka käigus
  • käibemaks

Mängu korraldab seiklusfirma 360 kraadi. www.360.ee